Skip navigation

The Scholar’s Suite at The Mayur is now inhabited and revisiting photos of a once-derelict property always seems to be a useful process at this final stage of the design process. The refurbishment of the 1-bedroom suite in the annexe courtyard adjacent to the original 1930s house went quickly but was split up into 4 phases: Phase 1 – Demolition, Phase 2 – Structure, Phase 3 – Builder’s Works & Services, Phase 4 – Furniture, Fixtures & Equipment. This made sense due to the nature of management of the project, travel requirements and so on. Below are classic ‘Before-After’ shots but also included is a ‘During’ shot for each intended to reveal aspects of the construction process.

BeforeAfter_Courtyard

Courtyard; Before & After

During_Courtyard

Courtyard; During

BeforeAfter_LivingRoom

Entrance/Living Room; Before & After

During_Entrance

Entrance/Living Room; During

BeforeAfter_Entrance

Living Room; Before & After

During_LivingRoom

Living Room; During

BeforeAfter_Kitchen

Kitchen/Dining; Before & After

During_Kitchen

Kitchen/Dining; During

BeforeAfter_Bedroom

Bedroom; Before & After

During_Bedroom

Bedroom; During

BeforeAfter_Bathroom

Bathroom; Before & After

During_Bathroom

Bathroom; During

BeforeAfter_Facade

Front Facade; Before & After

During_Facade

Front Facade; During

The next post about this project will be about the bespoke furniture and repurposed/reclaimed elements within the project.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: